Main Page/About/Coin constellation/Contest coins 2014/Coin "The Year of Preservation of the Environment "

Coin "The Year of Preservation of the Environment "

Please register to vote
Год охраны окружающей среды

Name The Year of Preservation of the Environment
Presented by Central Bank of the Russian Federation
Nominal value 3 rubles
Metal Silver 925°
Weight 33,94 g
Diameter 39,0 mm
Thickness 3,30 mm
Mintage 5000 pcs.
Production quality Proof
Description of obverse and reverse Obverse: in the centre – the emblem of the Bank of Russia, inscriptions along the rim, above – the denomination, below - indications of the precious metal, its fineness, the year of issue, fine metal content and the mint trade mark. Reverse: the composition symbolizes major components of sports: the infrastructure – by the image of a stadium, the human physical perfection – by the athletic figure of the runner, the competitiveness – by the contour figure of another sportsman on the neighbor track, and the prestigiousness of the sports – by asterisks at the rim.
A brief annotation 2013 was announced the Year of Preservation of the Environment.
Designer Artist: Kozlov S.A. Sculptor: Molostov A.I.
Producer Moscow Mint of Goznak (Russia)

0
Сергей
Ну, слабо, что сказать. Не могу хвалить московский монетный двор только за то, что он наш. Мне категорически не нравится его консервативность и официозность. Консервативность и официозность - не уместны, когда речь идет об искусстве, давно пора понять. Застряли в прошлом веке.
0
Александр Воропаев
Хотелось бы спросить, а чем занимался здесь скульптор. Его работы здесь не видно, да и автор переборщил. Водолаз с лопатой. Или это не водолаз, тогда перспектива совсем безрадужная. Непонятно, почему для себя российские дворы жадничают с выбором исполнения и исполнителей?
0
Николай Чудин
Единственный недостаток монеты, не родная она
И дом и человек с лопатой чужие
0
Дмитрий Максимов
Монета предлагает человечеству по-настоящему задуматься над проблемами экологии. В век промышленной революции все происходило так же зеркально, как это отображено на монете.
0
Владимир Борисов
хорошая работа дизайнера
To add a comment, pleaseor
© 2006-2016 «Золотой червонец». При использовании материалов данного портала обязательно наличие активной ссылки на Gold10.ru.
Информационный портал Gold10.ru зарегистрирован в Федеральной службе по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций.
Свидетельство о регистрации СМИ - ЭЛ № ФС 77 – 56248 от 28.11.2013 г.